Bisidderfunktion

Ved at du har en professionel bisidder, har du en som holder hovedet koldt, men hjertet varmt.

Har du brug for en bisidder, i kontakten med sundhedsvæsenet?
Flere og flere kan se, og mærke fordelene ved at gøre brug af en proffessionel bisidder.

Har du brug for en sundhedsfaglig velfunderet bisidder, som er dine ekstra øjne, ører og hukommelse, og som stiller de spørgsmål der er vigtige for, at du kan få overblikket og trygheden i dit sygdomsforløb?

En bisidder er din allierede, som hjælper dig og dine pårørende med at navigere i systemet. Bisidderen er der også for, at hjælpe dig, med at kunne se meningen, med de undersøgelser og behandlinger som du tilbydes. Bisidderen kan også hjælpe dig med, at gøre et uoverskueligt udredningsforløb/behandlingsforløb overskueligt og dermed trygt.

Bisidderfunktion indeholder:Når du har en bisidder ved din side, har du en sundhedsfaglig konsulent, der arbejder på, at skabe de bedste betingelser for dig og din behandling, i samarbejde med dig og det system der skal hjælpe og behandle dig. Behandlersystemet i Danmark er blevet tiltagende specialiceret over årerne. Dette for, at du som patient kan få behandling af eksperter i det felt du har behov for. Det betyder dog samtidigt, at man som patient i et stort system, sandsynligvis kommer i berøring med mange forskellige sundhedsfagpersoner og afdelinger.

Flere og flere benytter sig af muligheden for, at have sin egen private sygeplejerske medindraget i forløbet, uanset om man er indlagt eller ej. At have en proffessionel bisidder, aflaster de pårørende, og du kan føle dig tryg i, at du har en person ved din side, som husker og stiller de spørgsmål, som du ikke selv får gjort. Dine pårørende og du kan i stedet nyde hinandens selskab, fremfor at skulle koordinere og tale praktik. Bisidderen hjælper dig med, at få overblikket i et mere eller mindre komplekst

Du kan se bisidderen som din advokat, og som en brobygger mellem dig og behandlersystemet. Bisidderens fornemste opgave er, at du føler dig tryg, og at du ved, at der bliver taget hånd om din situation uanset om din hukommelse eller dit humør svigter dig eller ej under samtalen/undersøgelsen. Bisidderen er der for at stille de spørgsmål du ikke selv får stilt. Bisidderen er der naturligvis også for, at  huske det, der blev sagt og aftalt under samtalen/undersøgelsen, i det tilfælde, at din hukommelse skulle svigte.

Når du gør brug af en bisidder hos Aalborgsygeplejersken, så har du også mulighed for, at bisidderen hjælper dig med at koordinere og navigere i dit behandlings-/udredningsforløb.
Bisidderen hjælper dig med, at få overblikket i et mere eller mindre komplekst udrednings-/behandlingsforløb. Under dit samtykke kan bisidderen tage kontakt til din egen læge, sygehus eller anden behandlende instans som led i, at skabe et fælles overblik over dit forløb.
 
Som patient og som pårørende kan der være mange følelser i spil. De følelser skal have plads, og det er vigtigt, at lytte til dem. Føleserne kan dog komme i vejen, når man gerne vil huske hvad der blev sagt, til en vigtig samtale. De kan også være medvirkende til, at man ikke får stilt de spørgsmål, som man havde på sinde inden samtalen, trods at de var nedfældet på et stykke papir. Ved at du har en professionel bisidder, har du en som holder hovedet koldt, men hjertet varmt. Her har du en sundhedsfaglig konsulent, der arbejder på, at skabe de bedste betingelser for dig og din behandling, i samarbejde med dig og det system der skal hjælpe og behandle dig. 

Fordelene er mange:

- Øget livskvalitet – Du får færre bekymringer ved, at du lader en proffessionel hjælpe dig med at navigere og følge op på diverse behandlinger, aftaler og undersøgelser.

- Bisidderen kender til mange af de tilbud, og muligheder, systemet kan tilbyde dig, men af den ene eller anden årsag, ikke altid bliver tilbudt eller fulgt op på.

- Bisidderen har ofte flere forslag til at løse en problemstilling, hvilket skaber mulighed for, at der findes en løsning der passer bedre til netop din situation, end til en anden.

- Der er ikke to personer, eller to forløb der er ens, og derfor er alle ydelser tilpasset dig og din situaion.

- Bisidderen hjælper dig gerne med at bestille og klargøre nyt udstyr (det kan eksempelvis være en ny telefon med kaldfunktion eller noget helt andet.)

- Øget tryghed. Som pårørende kan du få “ro i sindet”, da der bliver taget hånd om din ægtefælle, dine forældre eller andre familiemedlemmers forløb.

- Aalborgsygeplejersken leverer 100% diskretion og har naturligvis tavshedspligt.

Pris:

Bisidderfunktionen koster 550 kroner pr. time.
Hver opmærksom på, at du betaler pr. påbegyndte halve time.

De første 15 km er medregnet. Kørsel ud over tillægges med statens takst, som i 2018 er 3,54 kroner/km.At blive patient eller pårørende i et stort og professionelt behandlersystem kan være en skræmmende og uoverskuelig affære uanset hvilken alder og hvilken baggrund man har.

Louise V. Laustsen

Sundhedsfaglig konsulent og sygeplejerske

Skal vi se på
dine muligheder?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.